Jenter som ikke våger

Så opptak fra en eller annen festival. Vedkommende som teipa, befant seg bak publikum. Filma altså scenen. Og enda mer.

Det var ikke den mannlige artisten som grabba oppmerksomheta mi. Ikke låta, heller. Men det faktum at det var langt hår på hvert eneste bakhode (i hvert fall de jeg så).

(Som jeg ljuger! Et par  skaller var jo kortklipte: For noen fyrer hadde visst  også våga seg på konsert.)

 

Jeg spør igjen, som jeg ofte har gjort, opp gjennom: Hvorfor i huleste heite har "alle" jenter langt hår?

Mulige svar er:

- Mainstream (tør ikke å skille seg ut. Det er jo fa'li', det!)

- Frykt (for å skille seg ut...)

- Press (fra både seg sjøl, og andre)

- Mote (??)

- Manglende sjøltillit

- Enda flere, sammensatte årsaker
 


Tilmed jenter som fra naturens side har veldig fint (les: tynt), nordisk hår; har langt hår. De må jo bruke mengder med penger på alskens hårprodukter (og en hel masse tid, ikke minst!) i sine (mer eller mindre vellykka) forsøk på å få håret sitt til å virke fluffy. Mer og større enn det er. 

Det var jo kult da Noora fra "SKAM" hadde skulderlangt hår. For nokså mange tok (heldigvis) etter, og klipte seg. Og det ene vakre ansiktet etter det andre dukka plutselig opp.

Men Noora-figurens hår vokste seg lenger. Og fansens interesse for å klippe seg kortere, dabba dermed (dessverre!) av.

 

Faktum er at de fleste jenter vil kle kortere hår adskillig bedre enn langt! Altfor mange søte fjes gjemmes bak langt hår og ditto pannelugg. 

 

Sjekk en sånn derre app, da vel. Eller et anna slags program. Hvor du kan legge inn bilde(r) av deg sjøl, og ulike frisyrer.

Og lytt til deg sjøl. Spør mora di. Og/eller en god venn. Venninne, kompis, you name it: Èn eller annen - som tør å gi deg et ærlig svar. For du finner garantert en kortere frisyre som vil kle deg mye bedre, enn de lange gardinene du har nå.

VÅG EN ENDRING! VÅG Å KLIPPE DEG!

VÅG Å VÆRE DEN BESTE UTGAVEN AV DEG SJØL, OGSÅ UTSEENDEMESSIG, OVERFOR (DIN INDRE OG YTRE) VERDEN!

(Mye av det samme gjelder også den evinnelige sminken. I lag på jag. "Jo mer, jo bedre". VÅS! Men det er et kapittel for seg.
Hva pokker er så gæli eller fa'li' med å være seg sjøl, være naturlig?! Å framstå som man ER, og å gjøre det beste ut av sine fortrinn: MÅ det hele maskeres, teipes, sparkles, lakkes, kamufleres, fylles og flåses til?? Svaret er... ja. I mange tilfeller. Get the grip!)

 

 

 

hits